Echipamente

 

Echipamentele folosite pentru obținerea MDF-ului vopsit sunt complet automatizate, montate în spații special delimitate și amenajate. Vopsirea se realizează pe un robot de pulverizat în 5 axe carteziene cu o rotație la 360 de grade pe fiecare ax, ceea ce permite o acoperire fină a fiecărei părți din elementul de vopsit.

 

Robotul de pulverizat este montat într-o incintă cu grup propriu de presurizare și umidificare. Citirea pieselor se face la intrarea pe linia de producție automatizată de către o barieră cu fotocelule (scanner) care transmite robotului dimensiunile pieselor de vopsit și realizează programul de pulverizare.

Uscarea pieselor se realizează în tunelul vertical de uscare cu aer cald, dotat cu centrală de tratare a aerului, astfel încât atmosfera este controlată din punct de vedere al temperaturii și umidității, în conformitate cu cerințele din fișele tehnice ale vopselelor.

Linia de finisaj mai are în dotare și un uscător cu lămpi UV înclinate, cu iradiere directă, de mare putere, care este conceput pentru uscarea integrală a pieselor după ce panoul a fost pulverizat și a trecut printr-un tunel de preuscare și gelifiere.

Aceste echipamente oferă posibilitatea de a realiza automat operațiuni de pulverizare a grundurilor, vopselelor monocomponente și bicomponente, a lacurilor pe suprafețe de lemn, furnir, mdf și alte materiale.

Operațiile de gravură și decupare se realizează cu CNC-ul Pratix S, după modele predefinite sau după orice model dorit de client.

Gravare

Decupare

Vopsire